سرخ کن بدون روغن چگونه کار میکند و چه مزایایی دارد؟

سرخ کن بدون روغن چگونه کار میکند و چه مزایایی دارد؟

آیا سرخ کن بدون روغن برای بدن مضر است ؟ امروزه استفاده از سرخ کن بدون روغن زیاد به چشم میخورد و همچنین به یک محصول پرطرفدار در سراسر جهان تبدیل شده است. سرخ کن با استفاده از فن و مکانیزم گرمایشی خود غذا را بدون روغن و با استفاده از هوای داغ پخته و قهوه ای میکند. سرخ کن با استفاده از هوای داغ میتواند در مدت زمان کوتاهی غذا را برای شما آماده کند. تولید کنندگان این محصولات ادعا میکنند این دستگاه ها میتوانند که غذا های سرخ شده با هوا، چربی کمتری نسبت به غذا های سرخ شده با روغن دارند. به همین دلیل استفاده از سرخ کن بدون روغن سالم تر از دیگر روش ها است.

البته بعضی از افراد ادعا میکنند به دلیل اینکه غذا در این دستگاه ها بسیار سریع آماده میشوند سالم نیستند و سرطان زا هستند. ابتدا چگونگی کار کردن دستگاه سرخ کن بدون روغن را توضیح میدهیم سپس در بخش های بعدی تمام این ادعاها را بررسی میکنیم، پس تا اخر این مطلب با ما همراه باشید.

سرخ کن بدون روغن چگونه کار میکند ؟

این دستگاه جدید و پیشرفته است و با استفاده از هوای داغ به جای روغن و دیگر چربی ها غذا را پخت و پز میکند. ابتدا هوای داغ با استفاده از یک فناوری وارد دستگاه میشود سپس آن هوا به سمت سینی پخت و پز کشیده میشود و از کف سینی به قسمت های بالایی چرخانده میشود و باعث آماده شدن غذا میشود.

با این روش غذای شما بسیار سالم تر با کالری کم، چربی کم و خوشمزه تر درست خواهد شد. البته این دستگاه فقط مخصوص سرخ کردن نیست و میتوانید از آن برای پخت کیک، دسر و سایر مواد غذایی دیگر استفاده کنید. به همین علت به عنوان یک دستگاه چند کاره نیز شناخته میشود. به دلیل سرعت بالای آن و همچنین چند منظوره بودن به یکی از پرطرفدارترین لوازم برقی آشپزخانه تبدیل شده است.

 

ایا سرخ کن بدون روغن چربی را کاهش میدهد ؟

ایا سرخ کن بدون روغن چربی را کاهش میدهد ؟

سرخ کن بدون روغن تا حد بسیار زیادی چربی غذا را کاهش میدهد. مقدار روغنی که در سرخ کن بدون روغن استفاده میشود تنها یک قاشق غذا خوری است. البته آن یک قاشق غذاخوری هم برای خشک نشدن غذا است و اگر نگران خشک شدن غذای مورد نظر نیستید میتوانید از همان یک قاشق غذاخوری هم استفاده نکنید!  تحقیقات نشان داده است که این دستگاه ها به دلیل استفاده کم روغن کالری غذا را تا 90% کاهش میدهد که باعث سالم تر شدن غذای شما میشود. سرخ کردن غذا به صورت سنتی کالری غذا را افزایش میدهد و باعث افزایش وزن، افزایش احتمال سکته قلبی و دیگر بیماری ها میشود.

آیا سرخ کن بدون روغن برای سلامتی مضر است ؟

حتما به این موضوع دقت کنید، در صورتی سرخ کن بدون روغن باعث سرطان میشود که جنس ظرف و سبد آن از تفلون باشد. تحقیقات نشان داده است که استفاده از تفلون به صورت طولانی و در دمای بسیار بالا میتواند سرطان زا باشد و روی سلامتی تاثیر منفی بگذارد. ظروف تفلون در برابر حرارت بسیار بالا ضعیف هستند، هنگامی که حرارت بسیار زیادی به آن برخورد کند یک ماده ی خطرناک به نام پرفلورواوکتانیک اسید ترشح میکند که باعث افزایش احتمال سرطان میشود. پس بهتر است در انتخاب سرخ کن بدون روغن خود دقت کنید و اگر جنس های اصل و معتبر را خریداری نکنید، ممکن است برای سلامتی شما و خانواده اسیب زا باشد.

بالای دستگاه سرخ کن بدون روغن یک هیتر قرار دارد که با تشعشع گرما غذا را آماده میکند. اگر خیلی ریزبین هستید باید به شما بگوییم که سرخ کن بدون روغن از اشعه ماورا قرمز استفاده میکند، نگران نباشید این اشعه در تمامی هیتر ها و وسایل گرمایشی مانند شوفاژ استفاده میشود و خطری برای سلامت انسان ندارد.

البته این سوال بستگی به شما هم دارد و بایستی نکات لازم و بهداشتی را رعایت کنید، بهتر است به صورت منظم به تمیز کردن سبد پخت و پز بپردازید. به لطف نچسب بودن سبد دستگاه تمیز کردن آن بسیار ساده است و میتوانید با آب روان یا یک برس نرم به تمیز کردن آن بپردازید.

آیا سرخ کن بدون روغن برای سلامتی مضر است ؟ خیر. به شرطی که دستگاه سرخ کن بدون روغن را از یک برند معتبر و با کیفیت تهیه کنید، همچنین با رعایت کردن نکات بهداشتی نگران این موضوع نخواهید بود و میتوانید از سرخ کن بدون روغن استفاده کنید و از پخت و پز غذا با کالری کم و چربی اندک لذت ببرید.

 

مزایای سرخ کن بدون روغن

مزایای سرخ کن بدون روغن

در این بخش به چند تا از مزایای سرخ کن بدون روغن میپردازیم.

1.استفاده آسان

استفاده از این دستگاه ها بسیار ساده است فقط کافیست آن را به برق متصل کنید، سپس مواد غذایی را داخل سبد یا ظرف تعبیه شده در آن بریزید، حالا تایمر و حالت آن را تنظیم کنید و منتظر بمانید تا غذای شما آماده شود. البته این امکان هم وجود دارد که غذای باقی‌مانده یا یخ زده را دوباره گرم و استفاده کنید.

 

2.فضای زیادی را اشغال نمیکند

سرخ کن بدون روغن ابعاد کوچکی دارد و ابعاد آن به اندازه ی یک قهوه ساز است. به اندازه کوچک است که میتوانید روی میز از آن استفاده کنید و نگران اشغال فضای آشپزخانه ی خود نباشید. البته بیشتر سرخ کن های بدون روغن ظاهری جذاب و شیکی دارند و میتوانند به آشپزخانه ی شما ظاهری مدرن و لوکس بدهند.

 

3.ایمن

همانطور که در بخش های بالا توضیح داده ایم سرخ کن بدون روغن برای سلامتی مضر نیست به شرط آنکه دستگاه را از برند معتبر و با کیفیت تهیه کنید. البته نکات ایمنی در این دستگاه ها رعایت شده است پس از پایان تایمر سرخ کن به صورت خودکار خاموش میشود تا غذا نسوزد، همچنین از پاشیدن روغن و انتقال گرما به اطراف محیط جلوگیری میکند.

 

4.سرعت بالای پخت

به لطف فناوری پیشرفته و استفاده از هوای داغ برای پخت غذا فرآیند آماده شدن بسیار سریعتر انجام میشود و دیگر نیازی نیست برای میل کردن غذای خود زیاد منتظر بمانید. برخی ادعا میکنند به دلیل سریع بودن فرآیند پخت و پز، غذا ناسالم میشود و باعث مبتلا شدن فرد به سرطان میشود، اما این ادعا کاملا غلط است.

 

5.غذای سالم و خوشمزه

با سرخ کن بدون روغن نه تنها میتوانید سریعتر غذا را آماده کنید بلکه میتوانید غذای سالم و خوشمزه تری را تجربه کنید. به لطف استفاده از هوای داغ به جای روغن میتوانید کالری غذای خود را کاهش دهید و از مبتلا شدن به بیماری های قلبی جلوگیری کنید. البته در بخش بالا توضیح داده ایم اگر نگران خشک شدن غذا هستید برای جلوگیری امکان آن وجود دارد که از کمی روغن استفاده کنید، اگر قصد این کار را دارید بهتر است از روغن زیتون، نارگیل و سایر روغن های طبیعی برای این موضوع استفاده کنید.

3.4/5 - (19 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

دسته بندی ها

سبد خرید

درحال بارگذاری ...
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!
سوالی دارید؟